Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Dynię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i łyżką wyciągamy ze środka pestki. Następnie dynię kroimy w kostkę, nie musi być drobna, ani równa, ważne żeby wygodnie się jadło :) Dynię układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut, miękkość możemy sprawdzać widelcem. Upieczoną dynię wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do miski. Posypujemy całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Fantastyczna Pani doktor - bardzo wyrozumiała, ciepła, cierpliwa. Dokładny i szczegółowy wywiad medyczny i żywieniowy zaowocował świetnie dopasowaną dietą i probiotykoterapią, poprawił stan moich jelit . Jestem MEGA zadowolona!!
Twój komentarz