dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
17 Gru

Pieczone jabłka z imbirem, goździkami i miodem

Składniki: Jabłko 300 g (1 duża sztuka), Cynamon 3 g (1 łyżeczka), Imbir tarty 1 g (szczypta), Goździki 3 g (1 łyżeczka)
Miód 24 g (2 łyżeczki), Orzechy włoskie 30 g (1 garść), Jogurt naturalny 150 g (kubek)

Sposób przygotowania:
Jabłko umyć, następnie odciąć górną cześć w taki
sposób by mogła spełnić rolę daszka. Środek jabłka
wydrążyć pozostawiając ścianki grubości około 2 cm.
W naczyniu połączyć przyprawy, miód i orzechy.
Składniki wymieszać, nadziać jabłko. Wierzch przykryć
daszkiem nakłutym goździkami. Piec w temperaturze
180 stopni około 30 minut. Udekorować jabłko
jogurtem.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ