BARSZCZ
Składniki:
Buraki kiszone z zakwasem
Bulion warzywny 1,5 litra
Czosnek 2 ząbki
Suszone grzyby klika sztuk
Pieprz do smaku
Sól do smaku
Ziele angielskie do smaku
Majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Wywar warzywny podgrzać, dodać buraki wraz z zakwasem i zmniejszyć ogień. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy, pieprz i suszone grzyby. Gotować na bardzo małym ogniu przez około 50 minut, na koniec doprawiając do smaku pieprzem i majerankiem oraz w razie potrzeby solą. Odstawić do wystygnięcia i przecedzić. Podgrzać przed podaniem.
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Dość długi czas oczekiwania na pierwszą wizytę ale warto poczekać. Indywidualnie ułożona dieta pod moje zaparcia, wrzody żołądka i system pracy 4 zmianowy! Polecam Sobczyk z Polkowic!
Twój komentarz