Składniki:
Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
Miód 1,5 łyżeczki, 16 g, Orzechy nerkowca 5 szt
Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g, Cynamon szczypta
Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g, Truskawki garść, 70 g
Maliny 2 szt, ok 20 g, Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji, Mięta, listek
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i
cynamonem. Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym
do 150 stopni. Po tym czasie zostawić do ostudzenia. ¾ truskawek zblendować na gładki
mus. Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy.
Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem
pomarańczy. Ozdobić listkiem mięty.
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Dziękuję za indywidualne podejście oraz dietę spersonalizowaną do moich onkologicznych potrzeb. Odpowiednio zbilansowane posiłki , włączenie probiotykoterapii pozwoliły na regenerację jelit i dalszą walkę o zdrowie. Pani doktor wyróżnia się wyjątkową empatią i zaangażowaniem. Dziękuję za wsparcie na które zawsze mogę liczyć.
Twój komentarz