Składniki:
120 g gorzkiej czekolady z wysoką zawartością kakao
3 łyżki oleju kokosowego lub masła Ghee
2 dojrzałe banany, duży jogurt naturalny (koniecznie gęsty) lub grecki (300 g)
1,5 szklanki mąki ryżowej, 1/2 łyżeczki sody
50 g czekolady gorzkiej, 1 łyżka masła , orzechy do dekoracji
Czekoladę kruszymy, rozpuszczamy w małym rondelku wraz z olejem kokosowym, mieszamy, (nie zagotowujemy!),odstawiamy do przestygnięcia.
W misce mieszamy ze sobą (łyżką, nie ma konieczności używania miksera): jogurt, mąkę, sodę, przestygniętą czekoladę. Na końcu dodajemy lekko rozgniecione widelcem banany, całość mieszamy za pomocą łyżki. Przelewamy masę do foremki (u mnie mała bo o rozmiarze 22 x 14 cm, możecie użyć keksówki), wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec przez 35 minut w temp. 180 stopni.
Gdy ciasto się upiecze, przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy wraz z łyżką masła, mieszamy, polewamy nią upieczone brownie. Dekorujemy posiekanymi orzechami. Smacznego!
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Pani Iga to wspaniały specjalista, zna się na tym co robi. Bez problemu zrealizowała plan poprawy wyników we krwi, odstawienia leków na cukrzycę oraz redukcji 20kg. Dziękuję za profesjonalną pomoc.
Twój komentarz