dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
25 Kwie

Poranna niedzielna owsianka

składniki: Płatki owsiane 5 łyżek (50 g) Mleko krowie/roślinne 1 szklanka (250 g), Gruszka średnia sztuka (120g), Imbir mielony szczypta (1g), Cynamon pół łyżeczki (1,5g), Miód łyżeczka (12g), Orzechy dowolne ulubione  10 sztuk (20 g), Sok z cytryny 1 łyżka (6 g), pestki dyni (łyżka).

 

Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami oraz pestkami dyni podprażonymi chwile na suchej patelni :)

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ