dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
15 Maj

Wiosenny przepis - makaron z indykiem w porach ze szparagami

Składniki: 1 ząbek czosnku,, ok. 150 g fileta z indyka,1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum), 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora, 5-8 szparagów zielonych.
 

Sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ