dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
11 List

KETO rogaliki- dla Keto Pacjentów

Składniki: 6 żółtek,  2 jajka, 3 łyżki erytrolu, łyżeczka proszku do pieczenia, ulubiony aromat do ciast,  90g mąki migdałowej, 100g masła, 30 g masła orzechowego, 3 łyżki oleju. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i schłodzić na godzinę w lodówce. 

Farsz na rogaliki/ bułeczki: 60 g maku zmielonego, aromat migdałowy, 30 g masła orzechowego, 20 g dowolnych orzechów do posypania. Ciasto wyjąc z lodówki, rozwałkować, pokroić na 8 części, zawinać w nie farsz, posypać orzeszkami, pestkami dyni, ziarnami słonecznika lub sezamu. Piec w piekarniku 175 stopni około 30 minut. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ