dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
08 Gru

Bezglutenowy chleb życia [Thermomix]

Składniki: 100 g orzechów włoskich, łuskanych, 100 g migdałów, ze skórką, 50 g orzechów laskowych, łuskanych,150 g pestek dyni, 100 g ziaren słonecznika, 100 g siemienia lnianego, 30 g maku, 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia, 6 jajek, 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Formę keksową (dł. 30 cm) natłuścić oliwą, odstawić. Do naczynia miksującego włożyć orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe, rozdrobnić 5 s/obr. 7. Dodać pestki dyni, ziarna słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól, wyrobić Ciasto /1 min. Przełożyć do przygotowanej formy. Piec 50-60 min (160°C). Po upieczeniu chleb wyjąć z formy, odstawić na kratkę. Bezglutenowy chleb życia podawać po ostudzeniu

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ