dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
09 Luty

Dzień Pizzy - 09 LUTY

Pizza z szynką parmeńską i rukolą. Spód do pizzy gotowy Gusto Bello (Biedronka) 1 szt (140g) 396 kcal

Oregano pół łyżeczki  (1,5g) 4 kcal, Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) 36 kcal, Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) 3 kcal, Ser mozzarella półtłusty  4 plastry (60g) 152 kcal,  Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) 45 kcal, Pomidorki koktajlowe 1 garść  (100g) 26 kcal, Rukola 1 garść (20g) 3 kcal


Przepis:

Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód. Ułożyć plastry sera i szynki. Piec 10 min. w temperaturze 200 C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wierzch posypać rukolą. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ