dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
19 Marz

Faszerowana papryka - danie bezmięsne

Przepis Składniki: 3-4 papryki kolorowe, 200 g ciecierzycy z puszki lub słoika, 1 duża cebula, 4 duże pieczarki, 200 g passaty pomidorowej suszone pomidory kilka sztuk, przyprawy

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia. Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).
 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ