Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Zaczałem więcej jeść, przestałem łykać tabletki (cukrzyca, nadciśnienie, cholesterol), schudem już 20 kg, czuje się i wyglądam świetnie! Dziękuję pani Doktor.
Muffinki jajeczne ze szparagami
Na 5 sztuk: 250g - 5 jajek, 125g - 5 szparagów , 5g - łyżeczka oliwy, 50g - kawałek papryki i pora. Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.
Twój komentarz