Sposób przygotowania THERMOMIX
- Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć migdały, dodać łuski babki płesznik, zmielić 10 s/obr. 9.
- Dodać proszek do pieczenia i sól, zmiksować Turbo/0.5 s/4 razy. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać białka i ocet, wyrobić Ciasto /20 s.
- Dodać gorącą wodę, wyrobić Ciasto /1 min. Ciasto będzie miało lepką konsystencję. Przełożyć do innego naczynia. Nabierając ciasto łyżką, formować 12 równych bułek i układać na blasze do pieczenia, zachowując odstępy. Piec 50-55 min (180°C) lub do momentu, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Pozostawić na blasze do pieczenia ok. 5 min przed przełożeniem na kratkę do studzenia. Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe podawać na ciepło lub po ostudzeniu z wybranymi dodatkami.
Twój komentarz