Soczewicę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (w zależności od rodzaju użytej soczewicy 7-25 minut). Na oleju podsmażyć ok. 5 minut przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w małą kostkę bataty oraz starty imbir. Następnie dodać passatę i wodę i dusić około 20 minut aż bataty zmiękną, podlewając wodą w razie potrzeby. Dodać wybrane przyprawy i erytrol. Na koniec dodać soczewicę, całość opcjonalnie zblendować, przełożyć do miseczki, ozdobić świeżą kolendrą i opcjonalnie mlekiem kokosowym.
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Bardzo dobrze prowadzi od roku moje wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Jestem w dobrej formie, nawet mój gastrolog jest pod wrażeniem poprawy stanu jelit, zastosowanych probiotyków, komforu mojego życia. Składam serdeczne podziekowania pani doktorowej.
Twój komentarz