dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
15 Luty

Pieczone pączki

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej typ 1850, 250 g sera twarogowego półtłustego, 3 jajka, 3 łyżki masła, 3 łyżki  ksylitolu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,  8 łyżeczek marmolady różanej/ dowolnej ulubionej :)

Sposób przygotowania:

1. Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem.

2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.

3. Pokroić na osiem części.

4. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka.

5. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowują odstępy.

6. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

7. Gotowe pączki posypać pudrem z ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ