dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
26 Kwie

Szparagi w szynce parmeńskiej do przygotowania na GRILLU 😍

Potrzebne składniki:
✔100g - opakowanie szynki parmeńskiej
✔10 g - 1 łyżka - oliwy z oliwek
✔300 g - 10 sztuk - szparagów, sól pieprz
👉 Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków, i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem.
👉 Szparagi ostrożnie wykładać na nagrzaną kratkę grilla - najlepiej kłaść je w poprzek płyty, by cienkie szparagi nie wpadły do środka. Grill nie powinien być bardzo mocno nagrzany. Szparagi należy cały czas kontrolować i przewracać co kilka minut przy pomocy długich szczypiec. Grillować przez ok. 10 minut. Na koniec na gorących szparagach można położyć kawałki masła, które się na nich rozpuści i nada wspaniały smak całemu daniu. 😋 SMACZNEGO

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ