dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
13 Maj

DZIEŃ HUMUSU

Dziś Międzynarodowy Dzień Hummusu  Z czym lubisz go łączyć?  Możliwości jest wiele! Hummus można podawać m.in. do kanapek, na tortilli, do sałatek, z surowymi bądź pieczonymi warzywami czy z kaszą, ryżem . Hummus możesz kupić już gotowy w sklepie bądź wykonać własnoręcznie w domu. Poniżej udostępniam przepis! 

Składniki:
 400g ciecierzycy konserwowej lub gotowanej, 8 łyżek pasty Tahini
 4 łyżki oleju sezamowego /oliwy z oliwek
 sok z połowy cytryny, ząbek czosnku
 8 łyżek zimnej wody
 ulubione przyprawy (kmin rzymski, sól, pieprz, papryka wędzona, suszone pomidory, zioła). ulubione dodatki (sezam nasiona, słonecznik

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ