Sposób przygotowania
- Do naczynia miksującego włożyć maliny, zmiksować 5 s/obr. 7. Przetrzeć przez sitko o drobnych oczkach do innego naczynia, odstawić. Opłukać naczynie miksujące. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyskrobać ziarna.
- Do naczynia miksującego włożyć ziarna i rozciętą laskę wanilii i przetarte maliny, dodać mleczko kokosowe, agar i erytrytol, gotować 9 min/100°C/obr. 2. W tym czasie w kubku wymieszać skrobię ziemniaczaną z wodą.
- Do naczynia miksującego dodać skrobię ziemniaczaną wymieszaną z wodą, gotować 2 min/100°C/obr. 2. Laskę wanilii ostrożnie usunąć. Przelać do szklanych słoików (200 ml, patrz wskazówka), odstawić do ostudzenia, następnie odstawić do lodówki na 1 godz. Wegańską panna cottę malinowo-kokosową podawać udekorowaną malinami, płatkami kokosa i miętą.
Twój komentarz