dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
29 Lip

Sernik jogurtowy z brzoskwiniami [THERMOMIX]

Składniki

  • 5 jajek
  • 330 g mąki pszennej, typ 450
  • 180 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cukru,  20 g cukru wanilinowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szczypta soli
  • 8 brzoskwiń, połówek, z puszki, dokładnie odsączonych z zalewy, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 2 łyżeczki kakao naturalnego. Masa jogurtowa 800 g jogurtu typu greckiego 200 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, obranych, pokrojonych na kawałki, 25 g cukru wanilioweg, 30 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru, 100 g masła, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki

 

Sposób wykonania: zgodny z thermomixem. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ