dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
25 Sier

Muffinki pomidorowo- wiśniowe

Składniki: 1 szklanka krojonych pomidorków, 1 banan, 50g wiśni,  ½ szklanki oleju, ½ szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka sody i kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, po 1 łyżeczce: cynamonu,  imbiru,  przyprawy do piernika, odrobina ciepłej wody.

Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę pomidorów dokładnie zmiksować. Dodać banana, czeresnie,  olej i cukier i jeszcze chwilę miksować na gęsty, puszysty krem. Osobno w dużej misce dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlać mokre i bardzo krótko wymieszać. Przełożyć ciasto do blaczki babeczkowej . Piec przez 40 – 50 minut na złoty kolor. Z ertytrolu  przygotować lukier i niewielka ilość nanieść, przykleić ozdoby/ dekoracje.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ