dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
08 Paź

Korzenna owsianka z karmelizowaną gruszką - przepis na Światowy Dzień Owsianki

Płatki owsiane 5 łyżek (50 g)
Mleko krowie/lub roślinne  1 szklanka (250 g)
Gruszka średnia sztuka (150g)
Imbir mielony, Cynamon szczypta (1g)
pół łyżeczki (1,5g) Miód łyżeczka (12g)
Orzechy laskowe 10 sztuk (20 g), Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)

Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ