Składniki: Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki), Erytrol 40 g (4 łyżki), Jajo 50 g (1 sztuka), Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka), Rodzynki suszone 15 g (pół garści), Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka), Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
Wanilia - ekstrakt (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem
z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.
Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę
z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą
z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych
i piec w piekarniku w 180 stopniach około
20-30 minut.
Twój komentarz