dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
17 Gru

Trufle korzenne

Opis: Składniki:
Daktyle suszone 50 g (10 sztuk)
Mąka kokosowa 12 g (2 łyżeczki)
Nasiona chia 25 g (5 łyżeczek)
Olej kokosowy 5 g (1/2 łyżeczki)
Przyprawa do piernika bez cukru 2 g (pół łyżeczki)
Wiórki kokosowe 30 g (4 łyżki)

 

Sposób przygotowania:
Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 15 minut.
Wiórki wrzucić na rozgrzaną patelnię (część
zostawić do obtoczenia trufli) i cały czas mieszając
prażyć, aż się zrumienią (uwaga, łatwo je przypalić).
Uprażone wiórki umieścić w malakserze, dodać
daktyle i połowę wody, w której się namaczały oraz
pozostałe składniki. Następnie miksować aż do otrzymania
gładkiej masy. Z masy ulepić równe kulki, obtoczyć
je w pozostałych wiórkach i wstawić do lodówki
aż stwardnieją (około godziny).
 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ