dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
21 Gru

Sałatka jarzynowa z brokułem

Składniki: Brokuły 50 g (pół porcji), Cebula 25 g (pół małej sztuki), Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki), Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki), Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki), Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka), Marchew 50 g (1 sztuka), Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)
Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka), Seler korzeniowy 60 g (1 plaster), Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)

Sposób przygotowania:
Brokuła ugotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę,
selera ugotować przed obraniem. Ostudzić, obrać
i pokroić w kostkę. Dodać brokuła pokrojonego
na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki, doprawić
i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ