dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
21 Gru

Śledzie z cebulą w oleju lnianym :)

Składniki:Cebula 25 g (pół małej sztuki), Liść laurowy 2 g (2 liście), Ocet winny 3 g (1 łyżeczka), Olej lniany 20 g (2 łyżki), Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka), Śledź solony 120 g (1 sztuka), Ziele angielskie 2 g (1 szczypta)

Sposób przygotowania:
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie (minimum 3 godziny).
Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę posiekać, wymieszać z octem, cytryną,
doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kawałkami
śledzia w słoiczku lub na małym półmisku, dodać
przyprawy i zalać olejem. Przykryć i odstawić najlepiej
nawet na 2-3 dni.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ