Składnik (3 porcje):
- ok. 250 g makaronu pełnoziarnistego (ma więcej składników mineralnych i witamin niż zwykły pszenny)
- 300 g brukselek, 2 płaskie łyżki śmietany 12%
- 2/3 sera feta (resztę można wykorzystać do sałatki :wink:), 2 ząbki czosnku
.
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Brukselki opłukać. Usunąć uszkodzone liście. Wrzucić do gotującej się wody. Gotować ok. 5 min.
3. Nagrzać piekarnik do 180°C.
4. Ser pokroić w kostkę.
5. Makaron odcedzić. Dodać przekrojoną na pół brukselkę, ser feta, śmietanę i starty czosnek. Wymieszać.
6. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika na ok. 15 min.
.
1 PORCJA:: energia 493 kcal, białko 26 g, tłuszcz 16,5 g, węglowodany 53 g
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Dr Iga Sobczyk - Polecam z całego serca osobom chcącym zgubić zbędne kilogramy, osobom chcącym zadbać o swoje zdrowie, a w szczególności osobom/parom, które marzą o powiększeniu rodziny, a z różnych przyczyn droga ta jest bardzo utrudniona. Okazuje się, że wystarczy zmienić ...
11.05.2020
Twój komentarz