
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Specjalista z pasją i zaangażowaniem to za mało powiedziane! Konkretna, rzeczowa, rozmawia z pacjentem, słucha i słyszy! Zleca badania, dobiera leczenie i wyjaśnia. Polecam dr Sobczyk z Polkowic
Składniki: 120 g gorzkiej czekolady z wysoką zawartością kakao, 3 łyżki oleju kokosowego lub masła , 2 dojrzałe banany, duży jogurt naturalny (koniecznie gęsty) lub grecki (300 g), 1,5 szklanki mąki ryżowej, 1/2 łyżeczki sody, 50 g czekolady gorzkiej. 3 łyżki masła lub oleju kokosowego, orzechy do dekoracji
Czekoladę kruszymy, rozpuszczamy w małym rondelku wraz z olejem kokosowym, mieszamy, (nie zagotowujemy!),odstawiamy do przestygnięcia.
W misce mieszamy ze sobą (łyżką, nie ma konieczności używania miksera): jogurt, mąkę, sodę, przestygniętą czekoladę. Na końcu dodajemy lekko rozgniecione widelcem banany, całość mieszamy za pomocą łyżki. Przelewamy masę do foremki (u mnie mała bo o rozmiarze 22 x 14 cm, możecie użyć keksówki), wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec przez 35 minut w temp. 180 stopni.
Gdy ciasto się upiecze, przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy wraz z łyżką masła, mieszamy, polewamy nią upieczone brownie. Dekorujemy posiekanymi orzechami. Smacznego :) :) :)
Twój komentarz