dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
14 Marz

Jogurtowy serniczek

Jogurtowy serniczek na otrębowym spodzie. Spód składniki:
Ser twarogowy 200g, Otręby owsiane (nie mielone) 60g 6 łyżek , Proszek do pieczenia 4g 1 łyżeczka, Żółtko jaja 110g 4 sztuki, Stewia lub inny słodzik w proszku 10g 1 łyżka, Mleko 1,5% tłuszczu 40g 4 łyżki
 

Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać stopniowo stewię, aromat i budynie. Wszystko razem zmiksować z serem, do połączenia składników. Następnie wlać jogurty i miksować przez moment na najniższych obrotach. Masę serową przelać na podpieczone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu sernika, zostawić go do ostygnięcia w piekarniku. Następnie sernik włożyć do lodówki do stężenia na kilka godzin.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ