dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
18 Wrze

Cukinia faszerowana

600g (1 duża) cukinia, 100g (porcja) mięsa mielonego dowolnego, 25g (1/2 sztuki) cebuli,  10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy, 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego,  30g (3 łyżki) kaszy kuskus, 50g (porcja) sera feta. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ