Soczewicę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (w zależności od rodzaju użytej soczewicy 7-25 minut). Na oleju podsmażyć ok. 5 minut przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w małą kostkę bataty oraz starty imbir. Następnie dodać passatę i wodę i dusić około 20 minut aż bataty zmiękną, podlewając wodą w razie potrzeby. Dodać wybrane przyprawy i erytrol. Na koniec dodać soczewicę, całość opcjonalnie zblendować, przełożyć do miseczki, ozdobić świeżą kolendrą i opcjonalnie mlekiem kokosowym.
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Uprzejma, życzliwa, specjalista z doświadczenie, doskonale dobrana dieta i probiotyki. Byłem pod wrażeniem ułożonej diety, która uwzględniała moje choroby, cukrzyce i tarczycę oraz przyjmowane leki, ponadto dieta idealnie wpasowała się w sposób mojej pracy oraz życia. Moje problemy zdrowotne z jelitami, biegunkami ...
Twój komentarz