
Sposób przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Formę (30 x 20 x 6 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 4 s/obr. 7.
- Dodać suszone owoce, rozdrobnić 5 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać olej kokosowy, syrop z agawy i miód, gotować 5 min/100°C/obr. 1.
- Dodać rozdrobnione orzechy z owocami i płatki owsiane, wymieszać 20 s//obr. 3. Przełożyć do przygotowanej wcześniej formy. Powierzchnię masy mocno docisnąć i wyrównać łyżką lub dłonią, posypać równomiernie migdałami i słonecznikiem. Piec 30 min (160°C). Pozostawić w formie do całkowitego ostygnięcia. Masę pokroić na 20 kawałków.
- Batoniki musli podawać jako przekąskę.
Twój komentarz