
Masa budyniowa
- 750 g mleka
- 40 g mąki pszennej
- 45 g skrobi ziemniaczanej
- 40 - 50 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 żółtka
- 1 puszka masy kajmakowej (ok. 400-450 g)
Ciasto: 250 g masła, pokrojonego na kawałki, 150 g cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego, 700 g mąki pszennej, 2 czubate łyżeczki sody oczyszczonej, 2 jajka, 2 żółtka, 6 łyżek mleka, 4 łyżki miodu
Wierzch : 150 g masła, pokrojonego na kawałki, 250 g orzechów włoskich, łuskanych, 5 łyżek cukru, 2 łyżki miodu
Twój komentarz