dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
30 Kwie

Wiosenny przepis: Muffinki jajeczne

Muffinki jajeczne ze szparagami 
Na 5 sztuk:  250g - 5 jajek,  125g - 5 szparagów , 5g - łyżeczka oliwy, 50g - kawałek papryki i pora.  Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ