dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
01 Lip

5 SPOSOBÓW NA PASTY KANAPKOWE- 5 składnikowe

Przyszedł czas na kolejne propozycje - pyszne, pożywne pasty kanapkowe!

Dlaczego warto przygotowywać własne pasty kanapkowe? Pozwalają na włączenie większej ilości warzyw do jadłospisu. Pozwalają nam przestrzegać bardziej zróżnicowanej diety. Uzupełniają naszą dietę w wiele cennych składników odżywczych takich jak: witaminy, składniki mineralne, błonnik pokarmowy, fitosterole czy antyoksydanty. Wspierają walkę o szczupłą sylwetkę i ułatwiają unikanie kalorycznych przekąsek kupionych przypadkowo na mieście, ponieważ łatwo je ze sobą zabrać i zjeść z pieczywem czy warzywami, gdy poczujemy się głodni. Pasty zaproponowane przeze mnie są łatwe do wykonania i można je jeść na wiele sposobów m.in.:

standardowo na pieczywie,

z krakersami,

z warzywami jako dip,

z paluszkami chlebowymi,

z tortillą. Koniecznie wypróbujcie moje propozycje - to tylko 5 składników w każdym przypadku. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ