
- Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Formę do pieczenia (ok. 25x25 cm) natłuścić i oprószyć bułką tartą, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzać 4 min/60°C/obr. 1. Przelać do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, cukier wanilinowy, dodać jajka, wymieszać 1 min 30 s/obr. 4.
- Dodać mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mleko, wyrobić Ciasto /1 min 30 s, po upływie 1 min przez otwór w pokrywie naczynia miksującego powoli wlać roztopione masło.
- Ciasto przelać do formy, ułożyć na nim owoce. Piec ok. 40 min (180°C), odstawić do całkowitego ostudzenia. Ciasto podawać posypane cukrem pudrem.
Twój komentarz