dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
16 Wrze

Letni przepis: Faszerowana cukinia

Składniki: 600g (1 duża) cukinia, 200g (porcja) mięsa mielonego dowolnego,  25g (1/2 sztuki) cebuli, 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy, 30g (2 łyżki) koncentratu pomidorowego,  30g (3 łyżki) kaszy kuskus, 50g (porcja) sera feta.

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ