
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Lekarz z powołania i specjalista w leczeniu insulinooporności. Polecam! Ewa Maj
Składniki: 100g (1/3 kubka) wody, 1,5g (1/2 laski) cynamonu, 2g (1/2 łyżeczki) ziaren kardamonu, 1g (4 sztuki) goździkó, 1g (ok 1cm) imbiru, 150g (1/2 kubka mleka), 1g (1 łyżeczka) herbaty czarnej, erytrol (do smaku)
Wodę wraz z przyprawami zagotować w garnuszku. Przykryć, zmniejszyć moc grzania i gotować przez około 10 minut. Następnie dodać mleko i erytrol i zagotować. Do mieszanki wsypać herbatę i zaparzać przez około 3 minuty. Odcedzić.
Można także zaparzyć herbatę z przyprawami a następnie dodać spienione w ekspresie do kawy mleko.
Twój komentarz