Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Dietą wyleczyła mi zapalenie żołądka i jelit, obniżyła poziom cukru. Lekarz od cukru kazał mi odstawić leki na cukrzycę! Polecam , fajna doktorka.
Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem: 500g (2 duże) jabłka, 150g twarogu, 50g orzechów włoskich/ dowolnych, opcjonalnie cynamon do smaku
Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.
Twój komentarz