- 512 385 980

Składniki: kapusta średnia główka, 1kg mięsa (łopadka lub szynka), 2 cebule, 2 jajka, kasza manna ( szklanka), 50 g oleju rzepakowego, przyprawy (czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, pieprz cayen, sól). Sposób przygoowania: kapustę poszatkować, posolić, odstawić na 30 minut. Po upływie czasu odcisnąć kapustę. Mięso wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać odciśniętą z soku kapustę. Wymieszac dokładnie. Uformować małe kulki, podsmazyć obustronie na rozgrzanym oleju. W garnku zagotwać 2 litry wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, po 30 minutach dodać słoiczek koncentratu pomidorowego. Włożyc do garnka podsmażone gołąbki, gotować około 30 minut. Smacznego :)
Twój komentarz