dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
18 Luty

Szybkie Gołąbki - bez zawijania

Składniki: kapusta średnia główka, 1kg mięsa (łopadka lub szynka), 2 cebule, 2 jajka, kasza manna ( szklanka),  50 g oleju rzepakowego, przyprawy (czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, pieprz cayen, sól). Sposób przygoowania: kapustę poszatkować, posolić, odstawić na 30 minut. Po upływie czasu odcisnąć kapustę. Mięso wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać  odciśniętą z soku kapustę. Wymieszac dokładnie. Uformować małe kulki, podsmazyć obustronie  na rozgrzanym oleju. W garnku zagotwać 2 litry wody,  dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, po 30 minutach dodać słoiczek koncentratu pomidorowego. Włożyc do garnka  podsmażone gołąbki,  gotować około 30 minut. Smacznego :) 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ