dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
18 Marz

Tydzień mózgu: AWOKADO

Tydzień mózgu: AWOKADO to jeden z najzdrowszych pokarmów świata. To BOOMBA witaminowa i odżywcza  zawiera bardzo duże ilości witaminy E przez co wpływa na prace mózgu neutralizuje wolne rodniki,  poprawia pamięć i koncentrację mózgu. Zawarte w owocu foliany hamują objawy choroby Alzhejmera i procs utraty pamięci  nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy) redukuje stany zapalne. Awokado zawiera w sobie potas, który dotlenia mózg, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe. Działa jak tyrozyna – aminokwas dostarczany do organizmu dzięki pełnowartościowemu i łatwo przyswajalnemu białku. Zawarta luteinę (antyoksydant), który zapobiega utlenianiu się komórek oraz chroni oczy przed uszkodzeniami. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ