dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
26 Kwie

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Składniki: 2 ząbki czosnku, ok. 230 g fileta z indyka, 50  g  makronu pełnoziarnistego, 2 łyżki oliwy/ oleju rzepakowego, 1 kawałek pora,
15 szparagów zielonych.

Sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ