Sposób przygotowania:
Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.
W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem. 👌🤩
#przepis #pomysłnaśniadanie #dietetykpoleca
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Podejście Pani dietetyk jest bardzo elastyczne i praktyczne – wszystko dostosowuje do stylu życia i preferencji pacjenta. Zamiast skomplikowanych diet, Pani Iga skupia się na prostych rozwiązaniach, które można łatwo wprowadzić w życie. Współpraca z nią była dla mnie bardzo owocna, a efekty ...
Twój komentarz