Sposób przygotowania:
Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.
W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem. 👌🤩
#przepis #pomysłnaśniadanie #dietetykpoleca
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolona z konsultacji u Pani Igi! Zdecydowałam się na współpracę, bo od lat miałam problem z wzdęciami i brakiem energii. Dieta, którą przygotowała dla mnie Pani Iga, była dopasowana do mojego stylu życia i codziennych obowiązków. Po miesiącu zaczęłam odczuwać ...
Twój komentarz