Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy. W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zagęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając. Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać. Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Pani Dietetyk z Polkowic posiada fachową wiedzę i wykorzystuje ją w praktyce. Pacjentowi poświęca dużo czasu (ok. 1 godz. przy pierwszej wizycie), zbiera dokładny wywiad, dotyczący chorób i preferencji żywieniowych, do każdego chorego podchodzi indywidualnie, układając jadłospis uwzględniający daną jednostkę chorobową oraz ...
Twój komentarz