Sposób przygotowania: Tortownicę o średnicy ok. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, również boki. Twaróg, żółtka, sok, skórkę z pomarańczy, wanilię oraz słodzik umieścić w misce i połączyć mikserem. Dodać mąkę kukurydzianą i ponownie zmiksować. Białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli. ¼ masy białkowej dodać do masy serowej, wymieszać energicznie, aby trochę rozluźnić twaróg. Dodać resztę ubitego białka, delikatnie wymieszać. Masę serową przełożyć do tortownicy, wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 50 minut. Studzić w lekko otwartym piekarniku. Przygotowanie masy czekoladowej:
W tym celu do garnuszka wlewamy wrzątek, wystarczy do 1/3 wysokości. Czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w metalowej lub szklanej misce - z masłem orzechowym- o większej średnicy niż średnica garnuszka.
Miskę umieszczamy na garnuszku tak, by wrzątek jej nie dotykał. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się roztopi. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy odrobinę mleka i dalej mieszamy. Masę o odpowiedniej konsystencji wylewamy na wierzch ciasta.
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Fantastyczna Pani doktor! Zawsze potrafi dostosować dietę do moich potrzeb, niezależnie od tego, czy chodzi o utratę wagi, czy lepsze samopoczucie. Dieta jest prosta do realizacji i naprawdę widzę rezultaty – mam więcej energii i poprawiła się kondycja mojej skóry. Polecam wszystkim co ...
Twój komentarz