dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
02 Wrze

Pożywne Letnie Smoothie śliwkowo- jeżynowe

Składniki: 100 g śliwek, dojrzałych, 150 g jeżyn, 4 łyżki (45g) masła orzechowego, 120 g jabłka (ok. 1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki, 180 g wody mineralnej, niegazowanej, 1 limonka, ekologiczna, skórka i sok

Sposób przygotowania (THERMOMIX)

  1. Do naczynia miksującego włożyć śliwki, jeżyny i jabłka, dodać wodę, masło orzechowe,  skórkę i sok z limonki, zmiksować 1 min 30 s/obr. 10. Przelać do szklanek. Smoothie śliwkowo-jeżynowe podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ