dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
17 Sty

Światowy DZIEŃ PIZZY

Składniki: Spód do pizzy gotowy Gusto Bello (Biedronka) 1 szt (140g) 396 kcal, Oregano pół łyżeczki  (1,5g) 4 kcal, Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) 36 kcal, Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) ,Ser mozzarella półtłusty  4 plastry (80g) 152 kcal, Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) 45 kcal, Pomidorki koktajlowe 1 garść  (100g) 26 kcal, Rukola 1 garść.


Przepis: Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód. Ułożyć plastry sera i szynki. Piec 10 min. w temperaturze 200 C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wierzch posypać rukolą. 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ