dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
01 List

Jesienny przepis: Sałatka z buraczków z miodowym dressingiem na rukoli

Składniki: Burak gotowany 80 g (2 średnia sztuka), Rukola 50 g (garść), Ser Feta 50 g (1 porcja), Oliwa z oliwek 30 g (3 łyżki), Ocet balsamiczny 5 g, Miód 12 g (1 łyżeczka), Pestki dyni 40 g (4 łyżeczki)

Sposób przygotowania:
Buraki pokroić w półksiężyce. Ułożyć na rukoli. Ser feta pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Następnie przygotować dressing poprzez połączenie oliwy z oliwek z miodem, octem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, całość posypać pestkami.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ