dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
30 Marz

KETO Kopiec Kreta

SKŁADNIKI: 4 jajka,100g erytrytolu, 330 g mąki pełnoziarnistej/ kokosowej,75 g mleka roślinnego, 200 g masła, 100g masła orzechowego, 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada keto 100g. KREM KETO:  30 g żelatyny w proszku, 80 g wody,gorącej, 1000 g śmietany, 36% tłuszczu, schłodzonej, 8 łyżek erytrytolu, OWOCE IG: maliny, borówki, jeżyny, ewentualnie :)  2 zielone banany :)

Przygtowanie ciasta: jaja, mleko, erytrytol, mąka, masło, kakao, masło orzechowe,proszek ubić mikserem 5 minut, Wylać na plaszkę tortownicę,piec  40 minut w tem. 180stopni do suchego patyczka, wystudzić. Żelazytę rozpuciścić w wodzie. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać żelatynę. Na wystygnite ciasto  rozłożyć owoce IG ( maliny, jeżyny, borówki, truskawki), ewentualnie zielone banany :) , wyłożyć krem śmietanowy z żelatyną, posypać gorzką czekoladą keto :) Schłodzić 2 h w lodówce. KetoSmacznego :) 

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ