dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
19 Kwie

Muffinki jajeczne ze szparagami

Składniki: Na 5 sztuk: 300g - 5 jajek, 125g - 5 szparagów, 30g - 3 łyżki  oliwy, 50g - kawałek papryki i warzyw. Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ